Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز، مراسم تکریم و معارفه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با حضور سید محمد پورحسینی مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت بهداشت، عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی سابق این وزارتخانه، بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و دیگر مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمد پور حسینی مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت بهداشت در این نشست با ادای احترام به شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای مدافع سلامت، اظهار کرد: کار در حوزه فرهنگی و دانشجویی کار خاصی است و مختصات خاص خود را دارد، برگزاری نزدیک به ۵۰ سفر استانی توسط دکتر لاری و تیم وی در دو سال در این معاونت نشان از کار سخت و مجاهدانه دارد.

وی در بیان ویژگی‌های کار فرهنگی، بیان کرد: شما در این حوزه با دانشجویان سرو کار دارید، قشری که بسیار مطالبه‌گر است و در کنار مطالبه‌گری، جوان و پرشور است و این مهم را باید در کنار محدودیت‌هایی که در دانشگاه‌ها و حوزه وزارت بهداشت ممکن است به وجود بیاید، دنبال کنید.

کار در زمینه فرهنگی و دانشجویی علاوه بر دانش و عشق نیازمند هنر است

مشاور وزیر بهداشت با بیان این‌که کار در زمینه فرهنگی و دانشجویی علاوه بر دانش و عشق نیازمند هنر است، گفت: در حوزه فرهنگی و دانشجویی با نیروی انسانی جوان سرو کار دارید و این خود از موضوعاتی است که در این حوزه نیازمند استفاده از فعالیت هنرمندانه برای رسیدن به مطلوب مورد نظر است.

وی دغدغه خانواده‌های دانشجویان را یکی دیگر از سختی‌های فعالیت در حوزه فرهنگی و دانشجویی دانست و افزود: خانواده‌هایی با خون و دل فرزندان خود را تربیت و بزرگ می‌کنند و به شهرهای مختلف برای کسب تحصیل می‌فرستند و اکنون دلهره خوراک، مسکن، پوشاک و شرایط کلی زندگی فرزندان خود در شهر دیگری را دارند.

پورحسینی اظهار کرد: کار فرهنگی کاری زود بازده‌ای نیست بلکه زیرساختی و تربیتی است و در دراز مدت نتیجه لازم خود را به بارمی‌نشاند، به فرموده مقام معظم رهبرری در بیانیه گام دوم انقلاب چشم امید ما به همین تلاش‌هایی است که شما به نحو احسن در حوزه فرهنگی انجام می‌دهید.

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری به وجود شبیخون فرهنگی، از نگاه به موضوع فرهنگ صرفا در حوزه دانشجویان انتقاد کرد و گفت: بسیاری از تئوری‌پردازان جهان می‌گویند پیشران مسائل مهم در جهان حوزه‌های اقتصاد و سیاست است اما ما می‌دانیم که مباحث فرهنگی پیشران همه تحولات بشری است.

وی با اشاره به فرهنگی غنی و سرشار از ایثار و فداکاری در ایران اسلامی، عنوان کرد: ایران اسلامی سرشار از فرهنگ ایثار و فداکاری است که شهادت شهید نوجوان حسین فهمیده تا شهید علی لندی که در سن ۱۵ سالگی این گونه ایثار و فداکاری را به نمایش می‌گذارد، گواه این حقیقت است.

پورحسینی در پایان بر وجود پیوست فرهنگی در تمامی فعالیت‌ها تأکید کرده و برای عباس شیراوژن در حوزه مسئولیتی خود آرزوی موفقیت کرد.

دست به دست هم دهیم تا فرهنگ به یک مقوله فرابخشی و روح حاکم تبدیل شود

شیراوژن نیز در این جلسه با اشاره به زحمات دکتر لاری و تیم ایشان در مدت دو سال گذشته گفت: نه انسانها این خدمات را فراموش می‌کنند و نه خداوند متعال؛ ان‌شاالله این خدمات در آخرت موجب مباهات خواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: قطعا تذکرات و نکاتی که همکاران در این نشست به آن اشاره کردند مورد توجه خواهد بود و در حوزه‌های اندیشه‌ای و مدیریتی نیازمند انتقال تجربیات همکاران هستیم.

شیراوژن با یادآوری این نکته که فرصت‌ها مانند ابر در گذر هستند، گفت: در طول زمانی که در اختیار داریم هر چقدر تلاش کنیم که مسیر را به جلو ببریم ذخیره آخرت ما خواهد بود و امیدوارم که شرمنده شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع سلامت نشویم و فعالیت‌های ما در حوزه‌های فرهنگی و دانشجویی، منتج به رشد فکری و تربیتی دانشجویان عزیز شود.

وی افزود: این رشد که با نگاه ویژه و ذیل سایه خداوند متعال اتفاق می‌افتد، ناشی از کیفیت تلاش‌های ما و همچنین زمینه پذیرش دانشجویان است.

معاون فرهنگی و دانشجوی وزارت بهداشت با اشاره به تجارب خود در حوزه‌های دانشجویی و فرهنگی، گفت: من حدود ۲۰ سال در دانشگاه‌ در حوزه‌های فرهنگی فعال بودم و تجربه حضور در خوابگاه متاهلی و مجردی را نیز داشته‌ام و از این رو با فضاهای فرهنگی و دانشجویی آشنا هستم و تمام مشکلات و مسائل آنها را به طور دقیق لمس کرده‌ام.

شیراوژن در ادامه با ذکر این نکته که دانشجو به غیر از زحمت تحصیل نباید دغدغه دیگری داشته باشد، گفت: به قول مقام معظم رهبری که فرمودند بیمار نباید رنجی به جز رنج بیماری داشته باشد، باید شرایطی فراهم کنیم که دانشجو نیز رنجی به جز رنج تحصیل نداشته باشد.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت: مقام معظم رهبری در بخشی از این بیانیه به راهبرد سه گانه فرهنگی اشاره فرموده‌اند که در فعالیت‌های فرهنگی باید به آن توجه داشته باشیم. بر اساس این بیانیه باید شرایطی فراهم شود که دانشجو کار فرهنگی را با علاقه انجام دهد و باید تلاش کنیم که دانشجو کمترین زحمت را برای مشارکت در برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی متحمل شود و حس کند که فعالیت‌های او منشأ اثر بوده و دیده شده است.

شیراوژن همچنین با اشاره به سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری تاکید کرد: رهبر انقلاب مسئولیت بزرگی بر دوش جوانان و دانشجویان قرار دادند، به گفته اوی کار انقلابی یعنی گفتگو با مردم و تبیین کردن مسائل و مشکلات برای آنها و از این رو لازم است جهاد تبیین در فضای مجازی اتفاق بیفتد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با ذکر این نکته که متأسفانه به فرهنگ به عنوان امر درجه دوم نگاه می‌شود، گفت: باید کاری کنیم که مسئله فرهنگ به یک مسئله عمومی و دغدغه مردم تبدیل شود. فرهنگ به گفته مقام معظم رهبری مانند هوایی است که در آن نفس می‌کشیم؛ به این معنی که حتی کسی که در امور مالی هم کار می‌کند در اتمسفر فرهنگی نفس می‌کشد.

وی افزود: ما در دانشگاه مدیران آینده را تربیت می‌کنیم و باید تلاش کنیم مدیرانی دغدغه‌مند و مؤثر تحویل جامعه دهیم و بکوشیم فرهنگ را به یک مقوله فرابخشی و روح حاکم بر همه شئون زندگی تبدیل کنیم.


در ابتدای این جلسه سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی سابق وزارت بهداشت، با بیان این که در دوران دفاع مقدس که من در سنین نوجوانی قرار داشتم، یکی از آرزوهای من این بود که بتوانم از کشورم دفاع کنم و در جبهه نبرد حضور داشته باشم، گفت: شیوع ویروس کووید ۱۹ و قرار گرفتن کشور در شرایط جنگی و حضور مجاهانه مدافعان سلامت موجب شد که من آرزوی دوران نوجوانی‌ام را در این جایگاه و در چنین شرایطی دست یافتنی ببینم.

لاری افزود: به همین جهت از تمام توان و قدرت خود برای خدمت به کشور استفاده کردم تا نقش کوچکی در مسیر افتخارات بزرگ مدافعان و کادر سلامت در این روزها بر عهده داشته باشم و از این بابت خداوند را شاکرم.

اجازه ندادیم دانشجویی به علت تخلف یا جرم سیاسی، انگ بخورد

لاری مهمترین مخاطبان معاونت فرهنگی و دانشجویی را دانشجویان عنوان کرد و با بیان این‌که، ما دانشجویان را مانند فرزندان خود می‌دانیم و نگاه مادرانه و تربیتی را در خصوص آنها در این مدت دو سال دنبال کردیم، اگفت: به لطف خدا در این مدت اجازه ندادیم دانشجویی به علت تخلف یا جرم سیاسی، انگ بخورد و مشکلاتی برای وی ایجاد شود.

وی بیماری کووید ۱۹ را با تمام تلخی و سختی که با خود به همراه داشت، موجب نزدیک شدن افراد به یکدیگر دانست و گفت: در این میان همراهی و همکاری نهادهای امنیتی و حراست دانشگاه‌ها نیز در نوع خود قابل توجه بوده است.

معاون سابق فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به ارتباط خوب و قوی ایجاد شده میان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: به لطف خدا طی این مدت تعامل خوبی میان معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دیگر نهادهای دانشگاهی از جمله وزارت علوم شکل گرفت که تمام این تعاملات در طی کردن این مسیر در دوران شیوع کرونا کمک بسیاری به ما کرد.

فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در دوران شیوع کرونا تعطیل نشد

لاری تعطیل نشدن فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی در دوران شیوع ویروس کرونا را از موفقیت‌های کسب شده در این معاونت طی دو سال گذشته دانست و گفت: در ابتدای شیوع ویروس کرونا در تمام کشور، برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های گروهی و جمعی به تعطیلی رسید و مدتی زمان برد تا این فعالیت‌ها با تغییر به فضای مجازی از سر گرفته شود. در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به سرعت جشنواره‌های مختلف قرآنی، ورزشی، فرهنگی در فضای مجازی دنبال و بدون تعطیلی در دوره‌های جدید خود برگزار شد.

معاون سابق فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، حفظ ارتباط با دیگر معاونت‌های این وزارتخانه را از عوامل موفقیت حوزه فرهنگی و دانشجویی دانست و گفت: معاونت فرهنگی و دانشجویی از حوزه‌هایی است که نیازمند مشارکت با دیگر حوزه‌ها به خصوص معاونت آموزشی است و اگر این تعامل و مشارکت شکل نگیرد موفقیت مطلوب حاصل نخواهد شد.

لاری استفاده از نظرات ارزشمند دانشجویان در تصمیم‌گیری‌ها را موجب افزایش غنا و اثر بخشی تصمیمات مدیران برشمرد و گفت: از زمان اولین بازگشایی دانشگاه‌ها بعد از شیوع کووید ۱۹ در خرداد ماه سال ۹۹ با مشارکت، همراهی و هم‌اندیشی با دانشجویان کار را پیش بردیم و تا به امروز استفاده از نظر آن‌ها برای ما اولویت بوده است.

وی به فعالیت های جهادگونه دستیاران در کنار دیگر پرسنل بهداشتی و درمانی خط مقدم مبارزه با شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: در این دو سال، شورای صنفی دستیاران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی راه اندازی شد و بیمه سلامت، بیمه تامین اجتماعی و بسته بیمه تکمیلی برای آنها ایجاد شد. البته حق الزحمه دستیاری بسیار ناچیز است و اگر از شرایط ایجاد شده استفاده کنید و بتوانید حق‌الزحمه دستیاری را تبدیل به حقوق کنید، می‌توانید موفقیت بزرگی را کسب کنید که رضای خداوند و این دانشجویان پر تلاش را به دنبال دارد.

در ادامه بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، محمدحسین پورغریب معاون سابق فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، رحمان خدابنده‌لو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، روح‌الله محمدعلی‌نژاد عمران رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، سید عابدین حسینی مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و  حسن زائری لطف مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت،  وحید صرامی دبیر شورای مرکزی انضباطی دانشجویان وزارت بهداشت مطالب حوزه های مرتبط را بیان کردند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1112957 برچسب‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت حوزه فرهنگی و دانشجویی فرهنگی و دانشجویی فعالیت های فرهنگی مقام معظم رهبری حوزه فرهنگی دانشگاه ها مشاور وزیر شیوع ویروس فعالیت ها مدیر کل دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۳۹۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی

رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در جلسه شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران از مشارکت دانشگاه های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی خبر داد و افزود: امسال با رشد بیش از ۱۳۰ درصدی تیم های مناظره کننده مواجه بودیم.

به گزارش ایسنا، در این جلسه که روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه از ساعت ۹ صبح در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی برگزار شد، علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، محمدمحسن غفوریان، معاون آموزشی و کارآفرینی، ابوالقاسم رئیسی، مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی، صادق زینالی مدیرکل محترم اداره راهبری امور فرهنگی جهاددانشگاهی، ثریا احمدی مدیرکل دفتر مطالعات فرهنگی، زاهد شفیعی رئیس جهاددانشگاهی واحد اصفهان، محمدجواد امیری عضو هیات علمی دانشگاه تهران،  رشید جعفرپور نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمد خوش چهره عضو هیات علمی دانشگاه تهران، سجاد ستاری، هیات علمی دانشگاه تهران، مهدی نوری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران، محمدمهدی خیرجو، مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران، حسین طالبی رئیس دانشگاه علم و هنر یزد و لیلا سنگی عضو هیات علمی جهاددانشگاهی حضور داشتند.

 کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در جلسه شورای علمی دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ضمن اشاره به سختی‌های فرایند برگزاری مسابقات تا به اینجای کار بیان کرد: در این دوره شاهد یک قطعیت بزرگ در اجرای کارهای فرهنگی در جهاددانشگاهی هستیم و آن خلاقیت و منشا اثربودن جهاددانشگاهی در اجرای فعالیت‌های بزرگ فرهنگی در کشور است. همچنین برگزاری مسابقات مناظره امسال از چند بعد حائز اهمیت است و مهمترین آن هم افزایی و  مشارکت نهادهای مختلف در برگزاری و پیشبرد کار است. حضور دانشگاه آزاد و مشارکت جدی وزارت علوم و همراهی وزارت بهداشت و دیگر نهادها موجب شده تا شاهد حضور تیم‌های بیشتر و رشد گسترده این مسابقات در سطح ملی باشیم.

فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان از مشارکت دانشگاه های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی خبر داد و افزود: امسال با رشد بیش از ۱۳۰ درصدی تیم های مناظره کننده مواجه بودیم. از این روی مرحله کشوری این دوره از مسابقات به صورت گسترده و با حضور ۶۴ گروه دانشجویی طی یک هفته برگزار خواهدشد. تلاش ما بر این است تا با حضور دانشجویان و با استفاده از ظرفیت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی رویدادی فعال، پویا و دانشجومحور در شرایط سرد زیست سیاسی و اجتماعی دانشگاه‌ها برگزار کنیم.

منتظری با اشاره به اینکه در گزارش اقدامات جهاددانشگاهی باید به مفهوم الگوسازی بصورت جدی توجه شود بیان کرد: در بیان اقدامات جهاددانشگاهی آمار و ارقام فعالیت های بسیاری ارائه می‌شود اما کمتر به نقش  پیشتازی و الگوسازی فرهنگی و علمی این نهاد اشاره می شود. جهاددانشگاهی بنیانگذار و مبدع بسیاری از فعالیت‌های فرهنگی در کشور بوده که امروزه در دستگاه ها و نهادهای دیگر اجرا می‌شود. البته این خاصیت جهاددانشگاهی است که بی هیچ ادعایی پرچم اقدامات فرهنگی و علمی را در دانشگاه‌ها و در کشور سرافراز نگه داشته است. مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران نیز از جمله برنامه هایی است که علاوه بر الگو سازی مثل خیر جاری اثار مثبتی در دانشگاه های کشور داشته است. از دیگر  ویژگی‌هایی که فعالیت در جهاددانشگاهی را از دیگر نهادها متمایز می‌سازد حضور پرشور و پررنگ جوانان به عنوان مسئولان و متولیان این فعالیت‌هاست. جهاددانشگاهی همواره کار را به دست جوانان می‌سپارد. سپردن کار به جوانان فلسفه تربیتی واجتماعی دارد. چراکه نیروی جوانی در کنار فکر و ایده‌های جوانان می‌تواند فعالیت هایی را برای مخاطب جوان طراحی و اجرا کند که هم الگوساز باشد و هم تربیت کننده.

 ستاری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این نشست با بررسی گزاره های پیشنهادی و ارائه استدلال هایی در رد و تایید برخی از گزاره ها بیان کرد: باید تلاش کنیم تا فضای زنده و پویایی در مناظره ایجاد کنیم. برخی از مناظره‌ها سطح کیفی بالایی ندارد. این نشان می‌دهد که جوانان ما از قدرت استدلال بالایی برخوردار نیستند و اگر کمی از سوی داوران مورد چالش قرار بگیرند می‌توان به قدرت استدلال آنان نیز امتیاز داد. نحوه ارائه گزاره‌ها نیز از حالت موافق و مخالف اگر به شکل طرح مساله تغییر یابد، موجب می‌شود تا دانشجویان نسبت به نظام مسائل کشور راهکار نیز ارائه دهند و یا به دنبال راه حل باشند. همچنین تعداد گزاره‌ها دسته بندی آنان را با مشکل استانداردی مواجه می‌کند و شاید بهتر باشد که دسته بندی مشخص تری بر محور ابرچالش‌های کشور داشته باشیم و از نهادهای متولی سیاستگذاری هر حوزه نیز دعوت شود تا نمایندگانی در این مسابقات داشته باشند تا هم از خروجی مسائل و مباحث مطرح شده استفاده کنند و هم دیدگاه جوانان، دانشجویان و نخبگان دانشگاهی را نسبت به مسائل حوزه خود درک کنند و اینگونه در سیاست‌گذاری‌های کشور با نگاه جامع‌تری تصمیم بگیرند.

نوری عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه جوانان و دانشجویان همواره بین انتخاب جمع ها و تشکل‌های دانشجویی، جهاددانشگاهی را به عنوان یک مرجع علمی و فرهنگی انتخاب می‌کردند، بیان کرد: امروزه نقش جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها نسبت به گذشته کمرنگ تر شده و این به ایجاد انگیزه‌هایی برای دانشجویان نیاز دارد. شاید بد نباشد از ظرفیت بنیاد ملی نخبگان، مرکزپژوهش‌های مجلس و سایر نهادهایی علمی دانشجویی در برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی استفاده کرد تا بتوانیم دامنه اثرگذاری این رویداد دانشجویی را گسترش دهیم و در این دوره آن را به یک رویداد فراگیر دانشجویی در کشور تبدیل کنیم.

خوش چهره استاد دانشگاه تهران در این نشست با تاکید بر دو وجهه عقلانی و هیجانی دانشجویان بیان کرد: دانشجو سرشار از نیروی جوانی است که بدنبال آگاهی و یادگیری است. دانشجو حق طلب است و همین روحیه از او یک مطالبه گر تمام عیار می سازد. فعالیت های فرهنگی همچون مسابقات مناظره دانشجویی بستری است که هیجانات دانشجویان را به مسیری درست و عقلانی هدایت کنیم. متاسفانه می‌بینیم که گروه‌های معاند با تکیه بر وجه احساسی و هیجانی دانشجو نبض دانشگاه ها و نیروی جوان ما را بدست گرفته اند. وجود برنامه های اینچنینی بهانه ای است تا بتوانیم دانشجویان را نسبت به مسائل کشور و شرایط واقعی آن حساس و دغدغه‌مند کنیم. تربیت نیروی جوان در خلال این رویدادها شکل می‌گیرد. شهیدبهشتی به عنوان یکی از چهره‌های الگو در مناظره و سخنوری می‌گوید:" تحمل رقیب شرط مهم مناظره است". امروز صحبت‌هایی که مطرح شد همه به نوعی به این اشاره داشت که ادب و ادبیات مناظره باید رعایت شود و تحمل جوانان نسبت به مخالفان بالا رود.

جعفرپور قائم مقام و مشاور معاون فرهنگی وزارت علوم نیز در ادامه جلسه بیان کرد: تداوم این مسابقه در سال‌های مختلف نشان از عقلانیتی دارد که پشت کار بوده است. گفتگو و مناظره همواره علی الخصوص در این شرایط کشور نیاز هرروزه ماست. مسابقات مناظره دانشجویی، عقلانیت را در دانشگاه ها گسترش داده و وزارت علوم حمایت های مادی و معنوی خود را با این رویداد مهم همراه ساخته است. دانشجویان باید درگیر نظام مسائل کشور شوند؛ چراکه بعدها که مسئولیتی در این کشور پذیرفتند، باعث می‌شود تا ذهنشان آماده حل نظام مسائل کشور باشد. همچنین به عقیده بنده نقش جهاددانشگاهی در تصمیمات دانشگاه‌ها و اثرگذاری فرهنگی همچنان پررنگ است. ما در وزارت علوم الگوی مناظرات رضوی را داریم که به نوعی به اخلاق مناظره و میزان استدلال دانشجویان تاکید دارد که از آن نیز می‌توان الگوبرداری کرد.

غفوریان معاون آموزشی جهاددانشگاهی نیز با اشاره به برخی از گزاره‌ها بیان کرد: فرایند تدوین گزاره‌ها بهتر است که توضیح داده شود تا جمع بندی درست و جامعی از دسته بندی گزاره ها اتخاذ شود.

رئیسی مدیرکل روابط عمومی جهاددانشگاهی نیز با اشاره به درنظر گرفتن نیاز و سلیقه دانشجویان امروزی بیان کرد: در فرایند برگزاری مسابقات مناظره در این دوازده سال مسائل مختلفی به عنوان گزاره مطرح شد اما در تمام فرایند برگزاری مسابقه از شورای علمی وشورای سیاستگذاری گرفته تا دبیرخانه و مجریان برنامه باید به این نکته توجه کنیم که ما امروز برای کدام دانشجو و با چه ویژگی‌هایی و در چه زیست سیاسی و اجتماعی تولید محتوا می‌کنیم؟ امروز مسائلی مطرح می‌شود که نیاز به بررسی و ارائه نظر چندجانبه و چند بعدی دارد و از این روی پرداختن به گزاره‌ها را دشوارتر می‌کند.

طالبی، رئیس دانشگاه علم وهنر یزد که به صورت مجازی در این نشست حضور پیدا کرد، نیز بیان کرد: امروزه جهاددانشگاهی به خوبی توانسته ستون اعتباری محکمی در بین نهادها و مراجع فرهنگی کشور  باشد البته ضعف‌هایی نیز وجود دارد اما  وجود برنامه‌هایی همچون مسابقات مناظرات دانشجویی موجب می‌شود تا دستگاه‌های تصمیم گیر و سیاست‌ورز از ظرفیت دانشجویان نخبه در حل مسائل کشور استفاده کنند.

 سنگی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد علم و صنعت نیز در این نشست بیان کرد: با بررسی گزاره‌ها انچه که به نظر می‌آید این است که تعداد و محور گزاره‌ها زیاد و کلی است و بهتر است تا به جای پراکندگی موضوعات بر مسائلی بحث شود که امروزه به عنوان ابرچالش ها در کشور یاد می‌شود. طی سال ها برگزاری این مسابقات به نظر می‌آید برای نگاه حل مساله در این رویداد جایگاهی تعریف نشده است. اگر بتوانیم بخشی به این مسابقات اضافه کنیم تا دانشجویان بتوانند دیدگاه‌های خود را نسبت به حل مسائل نیز ارائه دهند. بهتر می‌توانیم از مشارکت آنان در سیاستگذاری و حکمرانی استفاده کنیم. همچنین موضوعاتی چون شکاف طبقاتی، مسائل زنان، مهاجرت، اجاره نشینی و مشکل مسکن نیز از موضوعات مهمی است که دراین گزاره‌ها یا نیامده یا بصورت مختصر اشاره شده و جای پرداخت بیشتری دارد. همچنین وی پیشنهاد کرد تا پایشی ترتیب داده شود تا بتوانیم بسنجیم که در این دوازده سال، این مسابقات در روند جامعه پذیری افراد شرکت کننده چه تاثیراتی داشته است.

 زینالی نیز در این نشست افزود: ایراداتی هم از جنبه گزاره بندی و هم از جنبه محتوایی به برخی از موضوعات و محورها وارد است که اگر برطرف شود به دقیق تر شدن مناظرات کمک خواهد کرد.

در انتها نیز منتظری با اشاره به سه نکته اصلی دربهبود فرایند مسابقات تاکید کرد.

وی افزود: اگر بتوانیم گزاره‌ها را در سه سرفصل از جمله مهم ترین چالش‌های موجود در حاکمیت، مهمترین چالش‌های اندیشه ورزان و نخبگان و مهمترین چالش‌های عموم مردم و شهروندان تقسیم کنیم، دسته بندی جامع و دقیقی از نظام مسائل کشور خواهیم داشت.

همچنین وی بر اهمیت آموزش دانشجویان و استفاده از ظرفیت اعضای شورای علمی در آموزش مناظره کنندگان تاکید کرد و در نکته سوم از لزوم تغییر در فرایند مسابقات سخن گفت و افزود: تغییر اگرچه همیشه سخت است؛ اما بسیار لازم و ضروری است. مسابقات مناظره به تحول در محتوا و اجرا نیازمند است و این شورا می‌تواند محور این تحولات باشد.

لازم به ذکر است، مرحله کشوری این دوره از مسابقات با حضور ۶۴ گروه دانشجویی از دانشگاه‌های سراسر کشور از ۵ تا ۱۰ خردادماه در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بودجه ۲۰ همتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی/ کتاب نقطه قوت تاریخی ایران است
  • تاکید بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی در دانشگاه‌ها
  • مشارکت دانشگاه‌های تهران در اجرای دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویی
  • سرمایه گذاری در حوزه‌ گندم‌ به یک فرهنگ اقتصادی در کردستان تبدیل شود
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • حذف خط قرمز‌ها و تسهیل در فرآیند صدور مجوز نشریات دانشجویی / بودجه مجزایی برای حمایت نداریم+ فیلم
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • تقدیر از معلم باید به فرهنگ همگانی تبدیل شود
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است